Szép fürdőszoba ötletek a vendégségtől megihletve

A társaságban eltöltött idő, főleg ha jó emberekkel vagy körülvéve, mindig hasznos. Pláne azért, mert az ember alapvetően közösségi lény, tehát egy-két kivételtől eltekintve igényeljük mások társaságát, még akkor is, ha nincs feltétlenül kapcsolat. Van, aki csak azért jár el szórakozóhelyekre, hogy ne egyedül legyen. Na mindegy, azét a legtöbb embernek, köztük nekem is megvan a magam kis társasága, akikkel rendszeresen összegyűlünk csinálni valamit. Néha kirándulunk, máskor mozizunk, és elég gyakran összeülünk társasjátékozni. Ez egy régi szenvedélyünk, egyik-másik barátommal már a középiskolában elkezdtük ilyen módon nyúzni egymást, és ez azóta is tart. De nem csak a játék a fontos ilyenkor, hiszen együtt vagyunk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat, és gazdát cserélnek receptek, életviteli tanácsok, szép fürdőszoba ötletek. Ez utóbbihoz engem különös szál fűz, hiszen egy ilyen társasjátékozás alkalmával döbbentem rá, hogy mennyire ráfér már a fürdőmre a felújítás.

A fürdőszoba egy különleges helyisége egy lakásnak, és mindig is az volt. Már az ókoriak is különleges figyelmet szenteltek neki, hiszen a megtisztulás, a megújulás helyszíne, plusz egyébként is nagyszerű érzés, minden különösebb spirituális töltet nélkül is. Ha ott nem érzed jól magad, akkor nem esik jól megtisztulni sem, és az kihathat az általános közérzetere is. A tudat, hogy egy sötét, gusztustalan lyuk vár rád, amit elhanyagolt az előző lakó, elég kevéssé szívderítő. És amikor ehhez a barátomhoz mentünk társasjátékozni, rádöbbentem, hogy nagyon ráfér már az én fürdőmre is a tatarozás. Ő pont nem sokkal korábban újította a magáét, és büszkén mutatta nekünk a végeredményt. Őszintén: valami fenomenális volt. Annyira szép és harmonikus volt, ízléses és sima burkolatokkal, csúcs zuhannyal, csodálatos bútorokkal. Őszintén egy kicsit el is szégyelltem, hogy ennyire nem foglalkoztam az enyémmel az utóbbi két évben, mióta ott lakom. Viszont sajnos nekem nem is jönnek olyan könnyen a szép fürdőszoba ötletek, mint másnak, de hát nem vagyunk egyformák. Azt tudtam, hogy foglalkoznom kell a kérdéssel, mégpedig minél hamarabb.

Egy alkalmas pillanatban meg is kérdeztem tőle, hogy honnan vette az ötletet, honnan merített inspirációt. Felbérelt valakit, aki megtervezte? Esetleg van valamilyen program? Ő meg csak a többet tudók magabiztosságával kuncogott, és elmesélte, hogy egy weboldal adta meg neki a kezdő lökést. Előtte neki se volt fogalma se arról, hogy mit akar vele kezdeni, igazából abban se volt biztos, hogy belevág-e. Csakhogy azon az oldalon olyan lelkesítő és jó írásokat, olyan remek látványterveket talált, hogy egyszerűen felülírta a gondolatait. A szép fürdőszoba ötletek megrohanták, és pár óra olvasás és nézelődés után már meg is született a fejében a terv. onnantól kezdve már csak listát kellett írnia, és kikeresgélni az áruházak kínálataiból az elképzeléseinek leginkább megfelelő darabokat, burkolatokat, ilyesmit. Gondoltam, nekem is pontosan erre van szükségem: inspiráció-forrásra! Megkértem, hogy nekem is küldje át egy alkalmas pillanatban, mert rettentő kíváncsi lennék rá. Neki is elmeséltem a gondjaimat, meg hogy szép fürdőszoba ötletek híján vagyok, és szükségem lenne a támogatásra. Természetesen megígérte, hogy továbbítja, mi sem természetesebb.

Pár nappal később meg is jött tőle az üzenet, benne a link ami a fürdőszobás oldalra irányított. El kell ismernem, tényleg nagyon szép és informatív, és nagyon sok olyasmi is le volt írva benne, amire én magamtól egyáltalán nem gondoltam. Nos, igen, ezt teszi a szakértelem. Egy darabig még azon is el voltam gondolkodva, hogy szakembert, belső építészt hívok, mostanra viszont már megjött annyira az önbizalmam és az ihletem, hogy én magam is neki tudok vágni a megtervezésnek. Már van is egy halvány elképzelésem, azonban még várnom kell, hogy kikristályosodjon. Viszont az első lépés megvan, és ezt a barátomnak és az általa felfedezett weboldalnak köszönhetem. Elöntöttek a szép fürdőszoba ötletek, amiről sosem gondoltam volna, hogy megtörténhet.