Jelmez webáruház dobta fel a társasjáték party-t

A társasággal, akivel össze szoktunk jönni, már nagyon régóta játsszunk együtt. Már meséltem róla, hogy legutóbb a Balatonnál közösen még apró faházat is építettünk. Eddig sosem került szóba, hogy a gyerekek is velünk tartsanak, de már benne járunk a korban, ezért sokaknál van már egy-két apróság. Felmerült az igény, hogy a legközelebbi összejövetelre ők is jöjjenek.

Persze, a társasjáték nevében is benne van, hogy “játék”, de ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül alkalmas arra, hogy gyerekek is használják. Azok a stratégiai játékokat, amelyeket mi használunk, elsősorban felnőtt felhasználóknak tervezték, ezért rengeteg apró darabból állnak, a szabályok is nehezek… Általában csak 12 éves kor felett élvezetesek.

Ki kellett találunk valamit, hogy a gyerekek se érezzék rosszul magukat, de nekünk se kelljen lemondani az izgalmakról. Nem szerettük volna, ha feszültség lesz a gyerekesek és a nem gyerekesek között emiatt.

Szerencsére az egyik barátunknak támadt egy szuper ötlete. Talált a neten egy oldalt, ahol rengeteg változatos jelmez kapható. Vannak mindenféle érdekes, fantasy jelmezek, római és történelmi ruhák, műanyag fegyverek és mindenféle más érdekesség is. Szerencsére felnőtt és gyerek méretekben is lehet választani – ráadásul nem csak farsangkor van széles választék.

jelmez
Jelmez a legkisebb családtagnak is

Már jó előre összebeszélt a szülőkkel és a gyerekekkel és együtt, az egyik stratégiai játék mintájára kitaláltak egy jelmezes szerepjátékot. Mindenki választhatott magának valamilyen karaktert. A barátunk ügyesen összecsiszolta a Jégvarázs karaktereket, a Star Wars szereplőit, a kalózokat és mindenféle más mesefigurákat, és egy saját szabályrendszert is kialakított – olyat, amit egy kis szüli segítséggel a gyerekek is tudnak játszani.

jelmez
A felnőttek is nagyon komolyan vették a jelmez dolgot

Szerencsére 20 ezer forint felett a webáruházból ingyenes volt a szállítás – így nem kellett sem sokat utána járni a rendelésnek, sem mélyen a pénztárcánkba nyúlni.

jelmez
A jelmez álmodozásra biztat

Hála a barátom szuper ötletének, remek a jelmezes hétvége nagyon jól sikerült, rengeteg fotót töltöttünk fel az Instagramra. Még a legkisebbeket is felöltöztettük, nekik is biztosan jó emlék lesz a játék. Biztosan szervezünk még ilyen alkalmat – a gyerekek is cserélgethetik a ruhájukat és a karaktereket. Talán ez számukra is egy életre szóló barátság kezdete lesz – hiszen a társasjáték mindenkit összehoz.