Egy gavallérnak tudnia kell választottjának nevét

Már két éve együtt vagyok a barátnőmmel. De hogy is jöttünk össze? Sok mindent köszönhetek a telefonszám tudakozónak, az biztos! Azóta már bevallottam neki, hogy mi történt, de természetesen, egy friss ismerkedés elején az ember nagyon szégyelli az ilyesmit.

Szóval, egy kocsmában voltunk, szerda este, társasjáték esten. Én imádok társasjátékot játszani a barátaimmal. Akkoriban szinte minden szerdán ott voltunk a haverokkal, de sokszor még otthon is csak játszódtunk. Már mindenkit ismertem, aki szerda esténként eljárt a kocsmába a játékestekre, amikor egy napon az egyik ismerősöm magával hozta Lídiát, az unokatestvérét. Úgy esett, hogy Lídia az est folyamán mellém keveredett és szinte végig együtt beszélgettünk, már-már alig figyelve a játékra. Az este végén leírta a telefonszámát egy papírcetlire, amit én elraktam. És másnap érkezett is a gond: elfelejtettem a nevét. Hiába kérdeztem a barátaimat, senki nem tudta, mivel velük nem is nagyon beszélgetett, miattam. Az unokatestvérét pedig nem mertem megkérdezni, mert szégyelltem magam. Amikor elmondtam a gondomat apának, jót röhögött rajtam, majd azt mondta, hogy próbáljam meg, hátha van valami olyasmi, mint régebb a telefonkönyvek, vagy a telefonszám tudakozók voltak. Persze, vicces is lett volna telefonkönyvből, ctrl f nélkül kikeresni egy telefonszámhoz tartozó nevet.

Amúgy azonnal beírtam a netre, hogy mobil tudakozó, mobil telefonszám kereső és apának igaza volt! Találtam egy oldalt, ahol mindegyik telefonszolgáltatónak megvolt a tudakozója. Végig futottam a lehetséges információkat, amik alapján kereshet az ember, és szerencsére nem csak név, cím, irányítószám volt közöttük, hanem telefonszám alapján is lehetett keresne. Pontosan ez kellett nekem! És sokkal egyszerűbb volt, mintha telefonkönyv lett volna. Elindítottam annak a telefonszolgáltatónak a tudakozóját, amelyikhez tartozott Lídia telefonszáma, rákerestem a számra és megtudtam a teljes nevét, sőt, még azt is, hogy abban a városban lakik, ahol, azon az őszön elkezdtem az egyetemet. Szuper! Bátran hívtam fel és szólítottam nevén.

A tudakozót azóta többször is használtam már, mert rájöttem, hogy mennyire hasznos. Igaz, ilyen jellegű magánnyomozásom nem volt azóta, de például banki ügyekben is hasznos, mert megtalálható rajta az OTP bank telefonszáma, valamint az összes bankfiók is, ami elérhető az országban, nyitvatartással együtt. Higgyétek el, egy egyetemistának nagyon sok dolga van a bankban. Valamint szintén innen találtam meg az Emag telefonszámát is, amikor rendeltem tőlük, de napokat késett a rendelés. Én már eléggé a modern és okos világ szülötte vagyok, kevés emlékem van például a régi telefonokról, de az biztos, hogy ritka jó dolognak tartom, most, ebben a formájában ezt a tudakozót. Nagyon hasznos, biztos vagyok benne, hogy nem csak az én életemet (és tinédzser szívemet) mentette meg.