Diákmunka régen és most

A következő téma, ami sokat foglalkoztatta kis társaságunkat, a diákmunka volt. Orsi fia ugyanis tinédzser és szeretne magának valami munkát találni, hogy ilyen módon egészítse ki a zsebpénzét. Még nem egyetemista, úgyhogy az ösztöndíj sajnos még nem segít rajta, bár már utolsó éves a gimnáziumban.

Társaságunkban sajnos senkinek nem volt olyan ötlete, ami azonnali megoldást tudott volna nyújtani. Azonban a téma foglalkoztatott bennünket, már csak azért is, mert többféle korosztály van jelen a találkozókon, és mindenkinek más és más tapasztalata van ezzel kapcsolatban. Tomi például egy darabig csinált otthoni munkát, de szerinte az azért „veszélyes”, mert sok az álhirdetés, és ha nem tudod 100%-osan, hogy az elvégzett munkádat tényleg ki fogják fizetni, akkor nem érdemes belevágni. Hajni pedig sokáig hostesskedett, mesélt jót is, rosszat is.

diákmunka

diákmunka

Az idősebb – értsd harmincas – korosztálynak egészen más tapasztalatai vannak. Mi még epret szedtünk, esetleg a postán dolgoztunk vagy könyvtárban. De az biztos, hogy „a mi időnkben” még nem volt ekkora diákmunka-választék. Ebből is látszik, hogy változnak az idők… ami óriási klisé, de azért mégiscsak igaz.