Ausztriai munka a változás jegyében

ausztriai munka

ausztriai munka

Az ausztriai munka témaköre már az egyik múlt alkalommal is szóba került társaságunkban, de most újra felbukkant. Gabi ugyanis eldöntötte, hogy valóban lépni fog és valóban beadja jelentkezését egy osztrák céghez. A döntést vegyesen fogadta a csapat: volt, aki lelkesedett, örült, de néhányan óvatosságra intették Gabit. Azért mégiscsak egy idegen ország, előbb tájékozódjon, hallgassa meg mások tapasztalatait.

Erre Gabinak az volt a válasza, hogy hiába hallgat meg száz különféle esetet, az övé a százegyedik lesz, ami lehet, hogy az összes előbbitől különbözik majd. És azért lássuk be, igaza van. Persze, ha mindenki azt mondaná, hogy veszélyes kint dolgozni, akkor nyilván ő is átgondolná, de azért a vélemények többségében mégiscsak pozitívak. Szóval már ki is nézett magának egy-két céget, ahova beadhatja a jelentkezését. Aztán úgyis minden úgy lesz, ahogy annak lennie kell.

A biztos siker érdekében újra elővette a németet és minden nap gyakorol. Sőt, talált egy német anyanyelvű diákot, aki itt él, és vele hetente összeülnek, hogy beszélgessenek erről-arról. Ha más nem, akkor már ez a nagy készülődés sok-sok változást hoz Gabi életébe, aminek végül is a szükségét érezte…