A társasjáték konferencián terveztem egyedi pólóimat

Pár hónapja egy hazai társasjáték konferencián jártam, ahol számos egyéb tervező részt vett az országból, hogy egymást segítve tudjuk fejleszteni játékainkat. Én is vittem magammal egy-két, már valamilyen szinten, de legalább félkész játékomat és a továbbiakra nézve az ötleteimet, mert azt reméltem társaimtól, hogy átsegítenek a felmerült alkotói válságokon. Annak érdekében, hogy ez megtörténhessen, mindenképp szerettem volna felkészülni: elvittem magammal a játékok összegzését, a kiadásra szánt útmutatót és néhány saját gondolatomat is, hátha valaki abból kiindulva tud csavarni egyet a dolgokon – vagy épp egyszerűsíteni azokat.

A konferencia már egyébként egy bevett rituálé, minden éven elmegyek rá és eddig csak jókat tapasztaltam. Az egyik tavalyi játékom már a végső stádiumban, azaz a kiadásnál tart, de szerettem volna a terjesztéséhez is tanácsokat kérni, így egy végleges példányt is magammal vittem a rendezvényre a legjobbakat remélve. Mivel nem vagyok jártas a folyamat ezen részében, mindenképp szerettem volna meghallgatni a többiek tanácsait. Szerencsére minden területről voltak ott társasjátékosok, így nem volt nehéz olyat találni, aki segíthetne nekem ebben. Ekkor bukkantam rá Marcira is, akivel épp azt beszéltük át, hogy milyen okosságokat és hasznos dolgokat lehetne bevetni az új játékom promotálásához, mikor arra lyukadtunk ki, hogy akár bevásárlóközpontokban be is mutathatnánk azt, miközben egy általunk szervezett csapat segíti a játékosokat, ha épp arra van szükségük. Ehhez viszont fontos, hogy egy egységes képet alkossunk, ezért adnunk kell az imázsra is.

Meglepetésemre a következő lépés sokkal egyszerűbb volt, mint vártam: a rendezvényen kitelepült egy cég, aki egyedi pólók tervezésével foglalkozik és nagyon kapóra jöttek nekem. Miután nagyjából körvonalazódott, hogy mit is szeretnék, átsétáltam a lolmartk.hu-hoz, hogy kicsit jobban megismerkedjek az egyedi póló nyomtatás lehetőségeivel. Az csapat nagyon szimpatikus volt, elég volt, hogy egy körülbelüli elképzeléssel érkeztem és ők igyekeztek abból a legtöbbet kihozni. Átbeszéltük, hogy mi az, amit szeretnék látni a pólókon, milyen színekben gondolkodom és hogy milyen dizájn-irányba folytassuk a munkát. Szuper volt, hogy bár én társasjátékok tervezésével dolgozom, találtam egy olyan helyet, ahol a pólók és az azokra kerülő dizájnok tervezésében jártas szakemberekkel tudtam beszélni. Nem is gondoltam volna, hogy ami számomra sok fejtöréssel és igazgatással jár, az számukra egy egyszerű rutinmunka lenne, így már a folyamat alatt is éreztem, hogy igazi profikkal dolgozom együtt. Bár a betűtípusban és a színekben voltak eltéréseink Marcival, igazából nagyon rövid idő alatt összehoztuk azt tervet, amivel mindketten boldogok lehettünk és megvalósítható is volt.

A tervezés után a gyártás következett: terveim alapján 25 főre rendeltünk pólót különböző méretekre, mert bár a segítők számát úgy kb. 6-7 főre saccoltuk, úgy gondoltuk, hogy fontos beraktározni a pólókból annak érdekében, hogy a jövőben is egységesek tudjunk lenni, ha bővülne a csapat. A megrendelést követő pár napon belül már meg is kaptuk a termékeket és bevallom, nagyon meglepődtem rajtuk! Korábbi tapasztalataim alapján a hasonló pólók ugyan nem voltak rosszak, de azért mindig meg lehetett mondani róluk, hogy valahogy más technológiával vannak csinálva, mint a már boltban megszokottak és ezt nem feltétlen jó értelemben írom – amit a lolmarkt.hu-tól kapott rendelésemen tapasztaltam, az viszont prémium minőség volt! Igen, jól olvastátok, prémium! Kiváló technológiával készült, jó minőségű anyagból, egyszóval, tényleg profi munka volt! Természetesen a megtervezett dizájn is remekül mutatott a kiválasztott színekkel és motívumokkal is.

Azóta már többször is használtam, azaz használtuk, és mostam is a pólókat, de még mindig szuper a minőségük. A társasjátékom promóciója alatt is nagyon jól jönnek a pólók, jó látni, hogy mindenki a célt képviseli még ruházatával is. Amennyiben közületek bárkinek egyedi pólóra lenne szüksége bármilyen alkalomból, de tényleg, bátran keressétek fel őket – nem fogtok csalódni!